Welkom op de website van de CUX12!
Op deze website kun je het proces volgen van aanschaf, renovatie en verbouw van de voormalige houten garnalenkotter 'CUX12 - Anna K" . Wij willen van deze Duitse kotter een zeilend woonschip maken.
Een hele klus? Jazeker. Dat is het.

Maar we nemen de tijd. In 2020 willen we zeilend op het Noordzee Kanaal 'Sail2020' kunnen meemaken. Tot die tijd zijn we te vinden in Harlingen, waar we slopen, timmeren, zagen, lijmen, breeuwen, verven en soms zuchten. 

Op Avontuur

Marianne en Arno

Klaar voor de strijd....

"Ik wil met jou wel avonturen beleven!"
Dat is al sinds 1995 wat wij delen. Samen avondturen beleven. Dat deden we. En dat doen we nog steeds.

Ons nieuwste avontuur is de CUX 12, een voormalige garnalenkotter uit Duitsland. Een schip met een geschiedenis, een schip dat wij een nieuwe toekomst gaan geven en waar wij onze toekomst in zien.

Veel leesplezier!

Met de CUX12

Sinds 2015 van ons

Na een maandenlange zoektocht over het Internet en langs havens in Nederland kopen wij de CUX12. Een boot nagenoeg in originele staat. Alleen de grote mast en de apparatuur op dek is verwijderd.

We hebben nu een schip, maar er zal nog heel wat water naar zee stromen voordat het ons schip is. In 2020 willen we op het Noordzee kanaal zeilen tijdens Sail. Of het gaat lukken?
We zullen zien. Wij geloven er in.
De titel van dit weblog is niet voor niets 'Waar een wil is, vaar je mee weg!'.

2015

In augustus 2015 kochten we de CUX12. We hebben het schip naar Friesland gevaren en zijn begonnen met puin ruimen, water pompen, schoonmaken en het verwijderen van allerlei apparatuur die we niet meer nodig hadden.

2016

slopen

In 2016 zijn we vooral bezig geweest met het slopen van het bemanningsverblijf en het visruim. Nadat we de ruimen hadden schoongemaakt en ballast hadden geplaatst hebben we de stuurhut verwijderd en zijn we vanaf de vloerspanten opnieuw begonnen.

2017

We hebben de stuurhut opnieuw opgebouwd en het schip ligt nu op de wef van SRF te Harlingen. De volledige romp wordt kaal gemaakt, opgekalefaterd en opnieuw in de verf gezet.