tot op de bodem

Het voormalige bemanningsverblijf, tot op de bodem gestript

We gaan tot op de bodem. Van de CUX12. Vandaag hebben we het voormalige bemanningsverblijf eindelijk tot op de bodem van het schip ‘gestript’. De stalen wand naar het visruim is doorgebroken. Als we aan boord zijn staat alles open en kan het luchten. Zijn we er niet dan zorgt een vrolijk snorrende ventilator voor de broodnodige ventilatie.

Nu de vloer er uit is kan het in vijftig jaar verzamelde vuil worden verwijderd. Smerig klusje, morgen gaan we met een schuimspaan die op klei lijkende smurrie te lijf.  Mooi om te zien dat de vloer in het voormalige bemanningsverblijf gewoon droog is. Omdat er zoveel water instond toen we het schip kochten ben je toch een beetje bang dat er steeds maar nieuw water blijft komen. Dat is dus niet zo. Gelukkig.

In het visruim is het laatste polyester er uit. Wat rest zijn nog wat platen en balken, die gaan er morgen uit. Al met al opnieuw een aanhanger vol bende uit het schip verwijderd. Soms ben ik bang dat mijn dagelijkse ritjes er toe leiden dat ze mij bij de milieustraat zullen weigeren. De metaalhandel in Bolsward zal ik ook weer met een bezoekje verblijden. Ik heb weer een karretje koper, RVS, staal en aluminium. Altijd lekker, oud-ijzer is momenteel de enige post die geld oplevert, in plaats van dat het geld kost.

tot op de bodem

Beter draag je iets met lange mouwen…

Het gat in de stalen wand is nog niet zo groot als wezen moet. De Gamma had maar 2 doorslijpschijven en een daarvan had ik al na een minuut op vijf aan gort gedraaid. O ja, slijpen doe je bij voorkeur wanneer je lange mouwen draagt en een petje op je kop. Ik ben eigenwijs dus deed het in een mouwloos shirtje en zonder hoofddeksel. Dat geeft dus wel wat irritatie aan hoofdhuid en armen..

About Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt