slopen met beleid

De stuurhut, bijna klaar om de buitenwanden te verwijderen

Slopen met beleid. Dat is wat er nodig is willen we het karakteristieke profiel van de CUX12 behouden, maar de zaken wel grondig aanpakken. Momenteel zijn we druk bezig de stuurhut ‘te slopen’ zodat we die binnenkort opnieuw op kunnen bouwen. Er is een hoop mis met de stuurhut. Het is een frame met een binnenwand en een buitenwand. Daartussen isolatie. Niks mis mee, maar wanneer het dak lekt, er gaten in de buitenwand zitten en het vocht dus tussen de wanden loopt dan gaat het op de langere duur heel erg mis.

slopen met beleid

Schimmels tussen de wanden

Verrotte platen, verrotte framebalken en een keur aan schimmel en rondkruipend ongedierte. We zullen dus bij een kaal frame moeten gaan beginnen.

Om met een kaal frame te kunnen beginnen moet alle apparatuur verwijderd. Dat moet met beleid want het is wel handig om straks te weten hoe het kompas, het stuurwiel, de aandrijving, de roerstandmeter, marifoon, dieptemeter etc. weer moeten worden aangesloten.

slopen met beleid

Achterzijde stuurhut, totaal vergaan

Ik schreef hier al eerder dat wanneer je iets op gaat knappen, het eerst altijd erger wordt. Slopen met beleid kost veel tijd. Erg veel tijd. En, het knapt er allemaal niet van op. Nu ben ik bepaalt geen rasoptimist, maar ik ben gelukkig wel een bijtertje. De gedachte ‘waar ben je in hemelsnaam aan begonnen’ overvalt mij wel zo nu en dan, maar langer dan een minuut of twee duurt dat niet. Even mijn interne camera bijstellen en de stuurhut voor mij zien zoals we hem willen hebben en ik kan er weer tegen.

Vandaag eerste even langs Peters Hout geweest en advies plus een offerte gevraagd. Altijd fijn om advies te krijgen van mensen die verstand van zaken hebben. We kwamen voor wat betreft de kosten ook een stuk beter uit dan begroot.
Dat is altijd lekker, maar zeker nu.
Ik was wel toe aan een meevallertje.

About Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt