silhouet COX12

De CUX12 zonder de stalen overspanning

Het silhouet van de CUX12 nadert de basis zoals wij het straks hebben willen. De grote stalen boog over de stuurhut hebben we vandaag verwijderd. Het schip is nu ‘kaal’. Er moet nog slechts één onderdeel dat het silhouet bepaald worden verwijderd en dat is de ingang naar het voormalige bemanningsverblijf. Daar komt straks een noodluik. Uiteraard veranderd het silhouet nog wel. Er komt nog een dekverhoging (2017) en er moet worden gezeild, dus een mast (2019) is ook wel handig.

Silhouet CUX12

De CUX12 nog met de overspanning

Het verwijderen van de overspanning geeft een groot verschil in hoe het schip er uit ziet. Ter illustratie zie je rechts een foto waarop de overspanning er nog zit. Op deze foto zie je ook de toegang tot het visruim. Vanaf de stuurhut, tot voorbij het visruim komt volgend jaar de dekverhoging, zodat we voldoende staruimte in het gehele ruim hebben. Voor in het schip is dit nu al ongeveer 1,80 meter. De dekverhoging komt niet hoger dan het potdeksel, het silhouet verandert daar dus niet door.

Silhouet CUX12

Expansievat motorkoeling met nieuwe stalen retourleiding

Vandaag ook het expansievat van de motorkoeling weer verwijderd. De retourleiding was met een koperen pijpje aan het stalen vat gesoldeerd en brak af.  Een rvs vat, een koperen pijpje. Ik begrijp dat niet. Ik had nog een stalen pijpje liggen dus het vat mee naar huis en even lassen. Dat klinkt simpel, maar ik heb nog nimmer een behoorlijke las geproduceerd. Ik ‘bak’ dingen aan elkaar, zeg ik dan maar. Deze keer ging het trouwens aardig goed. Het zal wellicht helpen dat het rvs is en je dus met kwalitatief goed materiaal werkt.

Afijn, weer een lekkere productieve dag vandaag!
Morgen verder met de voorbereidingen om de stuurhut opnieuw te betimmeren. Nieuwe buitenkant, nieuwe binnenkant, nieuwe vloer en een nieuw dak.

About Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt