CUX12 zonder roer

De CUX12 op haar nieuwe plek.

Het roer uit handen geven. Geen regie hebben. Niets voor mij.
Vanaf een uur of 12 vandaag had ik dus al een vorm van ongemakkelijkheid in mijn buik. Ik had namelijk een sleep geregeld die de CUX12 om 15.30 uur een sleep zou geven. De CUX12 heeft namelijk geen roer meer, mocht je dit nog niet weten.
Het was niet nodig, die stress. Een kleine vlet voor de kotter, een man op de punt en een man aan de reling en daar gingen we. Gelukkig konden we op eigen kracht de box uit, vervolgens een stukje in de (toch nog) redelijke brede vaart.

Hierna even een lastige bocht en een krap stukje.

Daarna was het een eitje. Stukje kanaal en de haven van Kosik invaren. Dat je geen roer hebt is lastig, maar dat je wel gewoon schroef hebt maakt enorm veel uit.
Soms even gas bijzetten om over een ondiepte te komen, andere keer even bijremmen om te voorkomen dat we tegen de sleper opklappen.

De wind stond goed en de zon scheen. Het was eigenlijk best een leuk tochtje.
Ik had het roer niet in handen, maar in ieder geval regie over mijzelf.

Ik rijd naar huis en denk aan de volgende stappen. Mijn trouwe maat Henk gaat het stuurhuis (tijdelijk) opknappen, ik ga het oude werk uit het dek halen en het dek opnieuw breeuwen. Daar kijk ik naar uit. Mooie klus en volgens mij een prachtig gezicht wanneer het stuurhuis en dek weer ‘toonbaar zijn’. In de loop van dit jaar laat ik haar een keer op de kant zetten voor een inspectie en beurt.
Voor de reparatie van de stuurinrichting heb ik alweer ideeën. De ramp is wellicht toch iets minder groot dan ik in eerste termijn dacht.
Ik heb er weer heel veel zin in!!
De lente gaat nu eindelijk beginnen.

About Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt