Ligplaats CUX12

Nieuwe ligplaats CUX12

Als je dit weblog een beetje volgt dan weet je dat we nogal wat gedoe hebben gehad om een ligplaats te vinden voor de CUX12. Omdat we per 15 april 2016 opnieuw moeten verkassen besloten we niet het dek te gaan breeuwen, maar eerst de machinekamer aan te pakken. Tenslotte betekent verkassen dat je moet varen, en een beetje zekerheid dat het benedendeks allemaal lekker en soepel draait is dan wel zo prettig.

De machinekamer wordt inmiddels aangepakt en we hebben ook een nieuwe ligplaats gevonden. Deze keer hoeven we ons geen zorgen te maken dat we over een paar maanden opnieuw weg moeten. We kunnen nu – zolang we de rekening betalen uiteraard – gewoon blijven liggen. Dat neemt een hoop stress weg kan ik je zeggen. Niets zo vervelend als weten dat je ergens weg moet, maar niet weten waar naartoe en hoelang we deze keer kunnen blijven liggen.

Begin april verhuizen we van Jachtwerf Bijko naar Jachtwerf Kosik. Momenteel ligt de dynamo nog in revisie, maar verder is het schip klaar om de reis naar de nieuwe ligplaats aan te vangen. Natuurlijk zijn we verder goed voorbereid. Dat hebben we zo geleerd. M. zal zorgen voor de bevoorrading. Broodjes, voldoende drinken, warme en koude kleding. We zullen het thuisfront  onze ETD en ETA (Estimated Time of Departure en Estimated Time of Arrival) doorgeven. De navigatieapparatuur is gecheckt, de radar heb ik gisteren nog gecontroleerd, de dieptemeter doet het en de marifoon is in orde. Ons kan weinig meer gebeuren op deze reis.

Nieuwe ligplaats

Oude (rood) en nieuwe (groen) ligplaats Cux12

Gisteren een bezoekje gebracht aan onze nieuwe ligplaats en de reis nog even op de kaart gezet. Wellicht dat al onze voorbereidingen toch iets aan de overdreven kant zijn?

About Berend Quest

'Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven' | Blogt & Schrijft | Kookt maaltijden en soms van woede | Heeft hart, dat klopt